Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Şubat 2015 Çarşamba

İZMİR TABİP ODASI SUNUMU

İYİ HEKİMLİK DUYURU

2014 Mayıs ayında Soma'da yaşanan maden kazasından sonra bölgede hizmet veren Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı arkadaşım Sevgi Koşaner, afetle ilgisi olmayan bir sivil toplum örgütü olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği ‘nin uyguladığı bir sosyal destek programının sonuçlarını benimle paylaştı. Yakınını kaybeden ve yakın kaybı olmayan toplam 156 çocuğa ulaşılan "Soma'ya Bir Köprü" adlı bu proje, afetler sonrasında çok gerekli olan psikososyal hizmetler konusunda önemli bir deneyimdi.
O dönemde Soma'ya yardım amaçlı birçok gönüllü kişi ve kuruluşun emek ve zaman harcadığını ama bunun koordinasyonsuz olmasının zararları dahi olduğunu hatırlıyorum. 
Özellikle kazada babasını veya yakınlarını kaybeden çocukların bu travmayı atlatmalarında çok yararlı olan bu deneyimi dinlemek bizlere çok şey katacaktır. Öte yandan halen sahada devam eden SomaDA Projesine gönüllü olarak destek vermek isteyecek olanlar için iyi bir fırsat olacaktır.
Bu sunumda neler vurgulanacak?
1. Afetlerde akut dönem sonrası organize olmanın ve birlikte hareket etmenin uzun vadeli önemi (Soma örneğinde süreç nasıl işledi?)
2. Afet anlarında sahaya giden gönüllülerin örgütlü olması ve profesyonellerin desteğini alarak sahaya zarar vermeden desteklemesi
3. Sosyal destek programlarının travma yaşayan çocukların sağaltımı ve sosyal yaşama yeniden katılımı konusundaki önemi
4. Uygulanan projenin sanat terapisinin dışa vurumcu yanının ortaya çıkması
5. Sürdürülebilir çalışmaların önemi ve sahada devam eden çalışmalar, gönüllü desteğe gereksinim...
Soma’daki maden faciası sonrasında yaşanan iyi bir örnek olduğundan İzmir Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu olarak bu etkinliği düzenliyoruz.
Oda üyelerimiz, tüm sağlıkçılar ve ilgilenen diğer kişiler bu sunumu 18 Şubat 2015 günü saat 18.00’de İzmir Tabip Odası Orhan Süren salonunda izleyebilirler.
Projenin süreci ve çıktılarının anlatılması – 45 Dakika
Film - 15 Dakika
Soru-cevap - 30 dakika
 Dr. Tuğrul Şahbaz
İZMİR TABİP ODASI DUYURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder